Pyörä

Ostin kesäkuussa 2011 paikallisesta pyöräliikkeestä Fuji TeamComp maantiepyörän, johon olen ollut enemmän kuin tyytyväinen. Pyörien hinnat Ausraliassa noin näppituntumalta ovat noin 25-30% halvemmat mitä Suomessa. Toki valuuttakurssi vaikuttaa hintaeroon aikailla.

Kyseessä oli siis ensimmäinen maantiepyöräni ja suurimman päänvaivan aiheutti runkokoon valinta. Netistä löytyy kaikenlaista ohjetta ja laskentataulukkoa aiheeseen. Itse käytin laskuria, joka löytyy http://www.competitivecyclist.com. Vertaisin tuloksia pariin karkeampaan taulukkoon ja juttelin asiasta pyöräilyä harrastavan appeni kanssa. Näistä kahdesta jälkimmäisestä oli enemmän apua, kokemus vakuutti tekstiä enemmän. Lopulta päädyin etsimään kokoa 54-56 cm. Pituuteni on siis 181cm. Lopputulos oli 54 cm runkokoolla varustettu pyörä. Koeajossa pyörä tuntui hyvältä, joten valinta oli aika selvä – etenkin kyseiseen ½ hintaan.

Pyörän runko on valmistettu hiilikuidusta. Eroa alumiinirunkoiseen maantiepyörään en osaa sanoa, kun en ole koskaan moisella ajanut. Toiset tuntuvat pitävän alumiinisesta sen jäykemmän olemuksen vuoksi. Itse olen tyytyväinen hiilikuituun, onhan se näppärämpi verrattuna edelliseen teräsrunkoiseen retkipyörääni, jonka paino huiteli yli puolen välin kymmentä ja kahta kymmentä.

Nippelit ovat Shimanon 105 sarjaa ja kiekot samaisen valmistajan R500. Eli aika perussarjalla mennään. Riittävät minulle – ainakin toistaiseksi.

Nyt kun jälkeenpäin ajattelee, niin ostamisen yksi tärkeimpiä juttuja olikin pyörän säätäminen. Omalla kohdallani kauppaan kuului pyörän säätö enemmän tai vähemmän ammattilaisen toimesta. Pyörä laitettiin kuivaharjoittelupenkkiin ja ukko kyytiin polkemaan. Asiantuntija katsoi kulmat ja säädöt oikeiksi. Tässä vaiheessa kannattaa omistaa jo oikeat pyöräilykengät ja lukkopolkimet. Muuten homma menee helposti metsään. Toki ihan tavallisilla lenkareillakin voi polkea, mutta se on sama kuin vetäisi autosta puolet tulpan hatuista irti. Tämä asia tuli opeteltua jo aikaisemmin retkipyörän kanssa.

Pyörä on, pyöritystekniikan opetteleminen voi alkaa.

Mainokset
Kategoria(t): Säädöt, Välineet Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s