Takavalo ja kissansilmä

Muistan, kun lapsena dynamo tahkosi virtaa ja tuotti sähköä takavaloon. Toisinaan valoa ei ollut, kun polttimo oli palanut tai johdot poikki. Tämä ”toisinaan” oli useasti. Ajat ovat muuttuneet tästä hieman…

Nykyisin kaupasta saa muutamalla eurolla LED tekniikkaan perustuvia takavaloja, jotka ovat aivan LOISTAVA sijoitus turvallisuuteen. Itse hankin tällaisen miltei samantien pyörän ostamisen jälkeen, koska olen huomannut että niillä parantaa omaa näkyvyyttä taaksepäin aivan uskomattomasti! Etenkin hieman tyyrimmät LED valot näkyvät erinomaisesti yli kilometrin päähän pimeällä kelillä.

Itse olen pitänyt valoa päällä jopa päivällä, sillä aina on varjopaikkoja joissa takaatulevasta ajoneuvosta muodostuu uhka.

Kyseisen takavalon saa kiinnitettyä kätevästi satulaputkeen penkin alle. Valo on siellä hyvässä suojassa kolhuilta ja sopivalla korkeudella henkilöauton kuljettajan näkökenttään nähden.

Luin jostakin, että Suomessa ei saa käyttää lain ja asetusten mukaan vilkkuvaa takavaloa. Tässä kohtaa voin kuitenkin henkilökohtaisesti suositella hankkimaan vilkkuvan version, koska sen näkyvyys ja ”huomattavuus” on todellakin kertaluokkaa parempi. Jos virkavalta päättää pysäyttää minut vilkkumisesta, niin olen valmis maksamaan sakot lain rikkomisesta näkyvyyteni parantamiseksi.

Haluan vielä muistuttaa, että noin pääsääntöisesti pyöräilijä näkee eteenpäin ja pystyy vaikuttamaan omaan turvallisuuteensa. Ainakin itse pelkään enemmän, millainen yllätys sieltä takaapäin oikein tulee…

Mainokset
Kategoria(t): Turvallisuus, Välineet Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s