Renkaat – ensimmäinen setti vaihtoon – 2000 km! > :(

Lähdin launtaina heittämään lyhyen pikkunäppärän parin kympin lenkin. Mutta kuinkas ollakkaan – puolessa väliä matkaa takarengas puhki. Koska tapanani ei ole pitää mukanani vararengasta ja pumppua, perhe joutui hakemaan minut takaisin kotiin.

Paikkasin renkaan ja pumppasin ilmat renkaaseen. Tässä vaiheessa huomasin, että renkaan äkillisen tyhjetymisen oli aiheuttanut vajaan sentin mittainen viilto. Tämä johti tietenkin siihen, että 120 psi paineilla päällyskumi irvisti ja oli käytännössä pilalla.

Tarkistin samalla myös etukumin ja huomasin senkin olevan aika finaalissa. Yhdestä kohtaa pilkisti esiin sisuskumi. Olin vaihtanut kumien paikkaa edestä taakse noin kuukausi sitten, joten kyseessä alkoi olla aika loppuun ajettu setti.

Kokonaisuudessaan ajoin näillä Continental Ultra Sport renkailla hieman yli 2000 km, joka ei ole mielestäni paljoakaan. Kyseisessä rengasmallissa ei ole myöskään pistosuojasta. Näin ollen en voi suositella sitä hankitalistalle – kenellekkään.

Noh – ei muuta kuin uusia kumeja hankkimaan. Paikallisen pyöräliikkeen valikoima on aika suppea, joten päädyin jälleen kerran suuntaamaan katseeni nettikauppaan. Siellä ”ongelma” olikin aivan päinvastainen. Pelkästään Chain Reaction Cycle:n valikoimaan kuuluu liki sata erillaista vaihtoehtoa. Pitkällisen pohdinnan ja vertailun päätteeksi päädyin tilaamaan Michelin Pro 3 Race Tyre renkaat. Hinta Australiaan toimitettuna 22€ per rengas (siis verovapaana). Sen verran turhamainen olin, että tilasin Dark Blue version, sillä se sopii pyörän väritykseen.

Tilasin samaan pakettiin myös pumpun. Eipähän enää tarvitse soitella kyytiä rengasrikkojen takia.

Ihan mielenkiinnosta:

Kuinka pitkään omat renkaasi kestivät? (km, merkki, malli)?

Mainokset
Kategoria(t): Välineet Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s