Työmatkapyöräily – kivaa se on auringon paistaessa

Ajan päivittäin töihin pyörällä ja matkaa suuntaansa kertyy aikalailla 3 km. Tämä onkin ensimmäinen kerta työurani aikana, kun voin taittaa työmatkani pyörällä. Toki pitää muistaa, että Australiassa on hieman ”pidempi” ajokausi.

Pohdiskelin asiaa syvällisemmin tänä aamuna, kun poljeskelin töihin. Vaikka matka on noinkin lyhyt, ”ylimääräisiä” harjoituskilometrejä kertyy vuoden mittaan ihan kivasti – noin 1400 km.

Olen huomannut, ettei sade haittaa juurikaan työmatkan taittamista fillarilla, kunhan pukeutuminen on asianmukaista. Tämähän ei tietenkään tarkoita sitä, että allekirjoittaneella olisi aina sadetakki edes mukana työmatkalla… Ongelmat tulevat vasta siinä vaiheessa, kun sade on jatkunut muutaman päivän taukoamatta. Alkuvuodesta vesi nousi sen verran korkealle työmatkareitilläni, että päätin turvautua autokyytiin. Pyöräteillä oli kauttaaltaan vettä puolesta metristä metriin.

Työmatkapyöränä minulla on marketista ostettu halvin mahdollinen tusinapyörä. Hintaa pyörällä oli 69AUD eli noin 50 euroa. Ihan kelpo peli ja ajaa asiansa. Vaihteitakin on liki 20 ja merkki on Cyclops.

Voi olla, että palattuani Suomeen ja istuessani jälleen kerran pääkaupunkiseudun kehätien ruuhkassa muistelen kaihoisasti työmatkaani täällä… Toki voisihan sitä hakeutua asumaan seudulle, jossa ruuhkan sijasta voisi valita fillarin. Vahinko vaan, että suurin osa potenttiaalisista työpaikoistani sijoittuu kehä 3 sisäpuolelle ja auto ruuhkamatkoineen jäävät väistämättä ainoaksi ”järkeväksi” vaihtoehdoksi.

Mainokset
Kategoria(t): Yleistä Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s