Satulan säädöt ja selkävaivat

Lähdin tänään rauhalliselle hieman pidemmälle lenkille. Puolen välin jälkeen alaselkä alkoi mennä jumiin ja jouduin säätämään satulaa kesken matkan. Muutoinkin olen muutaman lenkin aikana kokeillut erillaisia satulan säädön variaatioita, mutta sopivaa ei ole oikein löytynyt.

Laitoin kerralla noin 10mm ylemmäs ja ajo tuntui heti paremmalta. Muutaman kilometrin jälkeen ruuvasin penkkiä vielä noin 5mm ylemmäs. Vaikutus oli uskomaton – selkä tuntui heti paremmalta ja loppulenkki menikin sitten mukavasti. Kotona selän jumiutumisesta ei ollut tietoakaan.

Satulani kallistuksen säätö tuntuu olevankin sitten oikea taiteenlaji. Jos satulan nokka on hyvässä asennossa ”normaalitankolta” ajattavaksi, niin aerotangolta poljettaessa sukukalleudet joutuu koville. Jos nokkaa laskee yhtään liikaa, satulasta tuntuu liukuvan pois. Kyse on siis hyvin pienistä muutoksista. Nyt nokka taitaa olla himpun verran liian alhaalla, mutta seuraava pykälä säädöissä nostaisi vastaavasti nokkaa aavistuksen liian ylös…

Pituussäätö tuntuu olevan sitten hieman fiilispohjainen. Joskus on parempi ajaa muutaman millin edempää ja joskus hieman taempaa. 5-10mm siirto tässä suunnassa tuntuu riittävän muuttamaan ajoasentoa erityisesti polkemisen tehon suhteen.

On se vain uskomatonta, että näinkin pienet säädöt vaikuttavat niin paljon! Jos et ole säätänyt satulaa aikoihin, niin mielestäni kannattaa kokeilla rohkeasti erillaisia säätöjä. Muista kuitenkin pistää pienet tussimerkit ennen säätökikkailua – niin voi palata entiseen.

Jos joku asiantuntija lukee tätä juttua, niin ohjeita satulan säätämiseen, nivelten kulmiin jne. otetaan mielellään vastaan!

Mainokset
Kategoria(t): Säädöt Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s