Taas se aika vuodesta

Kun muutimme Australiaan, ihmettelin miksi ihmeessä usealle pyöräilijällä oli ”antennit” kypärässä? Useimmiten tehtynä joko risuista ja nippusiteistä. En ihmettele enää, nyt meidänkin kaikilla perheenjäsenillä on kypärissä antennit näin kevätaikaan.

Kyseessä on turvatoimi hyökkäileviä lintuja vastaan. Paikalliseen linnustoon kuuluu harakan häijy serkku, joka on pesimisaikaan erittäin agressiivinen. Tikut kypärässä antavat kohtuullisen suojan kyseenomaista paholaista vastaan. Ilman tikkuja  kaivaa verta nenästään – ihan oikeasti.

Viime vuonna ennen tikkujen asentamista sain tältä tipuselta kaksi kertaa turpiin. Ensimmäisellä kerralla takaraivoon jysähti samalla tapaa kuin joku olisi heittänyt tyhjällä pullolla päähän. Lopputuloksena pieni vamma takaraivoon ja egoon. Toisella kertaa tämä ruojake keksi tulla suoraan päin näköä. Tuloksena kaksi ylimääräistä reikää nenään ja punainen naama.

Tänään sitten otettiin kaksi matsia kahden eri linnun kanssa, joista jälkimmäinen yritti pommittaa noin 200 metrin matkan. Ilmassa alkoi olla jo pientä pakokauhun poikasta, kun kädet eivät tahtoneet riittää samalla aikaa ajamiseen ja ilmahyökkäyksen torjumiseen.

Aika ketale tipu!

Kuva Googlesta

Mainokset
Kategoria(t): Yleistä Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s